Tuesday, 11 March 2014

Cara Kemas Rumah : Susun Atur Laci Meja Solek

Assalamualaikum w.b.t

February dah berlalu. Mac pun nak tiba dah di pertengahan. Satu lagi tajuk susun atur yang saya nak buat tapi masa tak mengizinkan. Idea nak bercerita pun kurang. Sekarang ni banyak cerita pasal kehilangan MH 370 8 Mac 2014 haritu. Sampai sekarang pun usaha mencari dan menyelamat masih dijalankan. Kita doakan dipermudahkan segala urusan mereka. Aminnn

Berbalik pada tajuk, laci ni laci meja solek tapi dalam laci takde pun alat2 solek sebab saya tak pakai alat solek. Setakat bedak ngan krim kecantikan Safi je. Jadi dalam laci ni lebih kepada segala macam mak nenek, alat tulis, ubat2 anak2 dan accessories kaca mata dan sebagainya seperti yang korang lihat kat bawah ni.
Kalau tengok gambar yang atas tu memang korang takkan nampak laa ape benda kat dalam tu..hahaha..sangaaatt bersepah ok.
Gambar bawah dah susun guna devider yang plastik tapi setelah sebulan jadi camtu..senget benget sangaaat sakit mata tengok. Lagi pula kat part dalam sekali payah nak ambil sebab devider tu tinggi so kena usaha lebih untuk korek bahagian dalam sekali tu.


Selepas ditimbang tara dan dikira kira bajet(mesti mau laa kan bajet) dan fikir untuk jangka panjang, saya pun dengan rela hati membeli bakul chomel dari Mr. DIY ni. RM2.50 satu, jadi 5 ketul RM12.50. Sebenarnya bakul putih ni dah beli satu untuk letak penutup tupperware dan simpan dalam kabinet dapur. Tapi kerana dek kechomelannya, tak muat laa pulak semuanya dan bekas ni pulak asik jatuh je sbb sy gantung kat pintu kabinet (dapat imagine kan?) so yg kat dapur beli yang lain, tetiba timbullah idea untuk organize drawer guna bakul chomel ni. Jadi tambah lagi 4 biji. Susun pulak ngam2 hoi je kat drawer ni. Dan resultnya..........yeeeeeaaaa

.
.
.
.
.
.
Tadaaaa....
Korang nampak kan apa yang ada dalam laci tu? Hehe ..lebih senang dan mudah nak ambil. Sangatttt berpuas hati..Hopefully cara ni dapat digunkan dalam jangka masa panjang. Lagi pun bakul ni susah nak rosak kalau dibiar je dalam tu kan....Selesai satu masalah....


Macam mana pulak susun atur laci korang2 semua? Boleh share. Share is Loving.

2 comments:

  1. salam natrasha. idea menarik tertarik da bomb. =)

    nak follow blog ni, nti leh natrasha buh widget follower =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam fizah. Saya pun sll terjah blog pn fizah. Selalu niat nak masuk GA. Tp asiklaa x sempat....nway thans sudi singgah wpun cerita susun atur baru nak mula dlm blog ni.☺nak cari widget tu laa nanti....

      Delete

 

Blogroll

SUKA ENTRY DI SINI