Thursday, 28 February 2013

Set Kecantikan Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim...Assalamualaikum

Lebih seminggu dah tak update blog. Hari saya nak cerita pasal Set Kecantikan Shaklee. Kenapa Set Kecantikan Shaklee? Sebab saya pasti semua wanita ingin cantik. Tambahan pula kalau anda seorang wanita yang sudah mempunyai anak dan berkerjaya. Tentulah kecantikan diutamakan. Surirumah sekalipun pasti ingin cantik kan setidak tidaknya utk suami tercinta. 

Ok, Set Kecantikan Shaklee terdiri daripada Vitamin C, Vitamin B Complex dan Vitamin E. Tgk gambar di bawah.
vitamin C:
~ sangat penting untuk pembentukan collagen pada kulit
~ berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit
~ melindungi sel-sel dari kerosakan
~ bertindak sebagai anti oksida

vitamin E:
~ Vitamin penting untuk kecantikan kulit
~ bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
~ melindungi dan mencegah kerosakan sel
~ mempercepatkan proses pemulihan kulit
~ berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
~ berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit
~ awet muda

vitamin B-Complex::
~ dikenali sebagai Beauty Vitamin, "B" for Beauty
~ memelihara kecantikan kulit dari dalam
~ bertindak sebagai penenang....bila jiwa tenang, wajah akan sihat..


Hubungi saya untuk pertanyaan lanjut dan pesanan.


  • Natrah Mohd Yahaya
  • SMS/Whatsapp: 019 620 1757
  • Email: natrahmyahaya@gmail.com
  • fb: https://www.facebook.com/pages/Natrasha-Wellness

Monday, 18 February 2013

Vitamin Shaklee untuk Si Manja Anda

Assalamualaikum.

Ramai yang bertanyakan pada saya vitamin apa yang sesuai buat anak2 untuk kecerdasan otak dan kecergasan fizikal. Gabungan terbaik dari Shaklee untuk anak2 anda adalah Omega Guard dan Meal Shakes.



Antara fungsi dan peranan Omega Guard dan Meal Shakes
Omega Guard
  1. Membantu perkembangan otak dan sistem saraf.
  2. Mengawal kolestrol dalam darah.
  3. Meningkatkan kesihatan kulit.
  4. Mengurangkan keradangan sendi.
  5. Membantu membakar lemak degil.
  6. Penting untuk ibu hamil dan menyusukan  
Meal Shakes
  1. Sarapan segera yang berkhasiat dan lazat.
  2. Sarapan segera yang mampu milik.
  3. Hidangan untuk para atlet mahupun kanak-kanak yang tidak mahu makan.
  4. Kudapan menarik pada bila2 masa.
  5. Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
 Hubungi saya untuk pertanyaan lanjut dan pesanan.
  • Natrah Mohd Yahaya
  • SMS/Whatsapp: 019 620 1757
  • Email: natrahmyahaya@gmail.com
  • fb: https://www.facebook.com/pages/Natrasha-Wellness

Saturday, 16 February 2013

TIPS : Tinggalkan susu kepada pengasuh/nursery

Assalamualaikum.

Hari ni saya nak berkongsi tips untuk meninggalkan susu ibu perahan kepada pengasuh atau nurseri. Memandangkan saya juga fully breastfeed baby ariq, jadi xsalah rasanya untuk berkongsi cara dan pendapat. Entry ini juga ditujukan khas untuk adik saya yg akan mula bekerja minggu depan setelah habis berpantang. Adik saya ni masih blurr kot cemana cara nak manage susu ibu perahan untuk dihantar ke taska nanti.

Di pejabat:


Ok, pertama sekali, untuk masuk bekerja kita mesti ada jadual untuk memerah susu ibu ditempat kerja. Macam saya, saya akan mengepam 2 kali di ofis iaitu pada pukul 11.30am dan 04.30pm. Waktu untuk memerah mestilah konsisten atau tetap setiap hari. Jadi bila sampai je waktu mengepam tu, otak akan menghantar signal untuk menghasilkan susu pada waktu itu. 2 jam sebelum pam tu kalau nak amik ESP pun boleh :). Shake ESP dengan susu segar dutch lady 2 jam sebelum mengepam. Dan jgn lupa untuk habiskan sekurang kurangnya 1 liter air menjelang sesi mengepam. Penting!

Di rumah:

1- Simpan dalam kuantiti ‘sekali minum’ dalam container. Jadinya tak berlaku pembaziran. Saya akan simpan setiap 4 oz dalam satu plastik Autumn.

2- Labelkan container dengan nama bayi dan tarikh/masa diperah. 


3- Keluarkan satu container/bekas susu beku untuk dicairkan. Letak kat peti ais bahagian bawah semalaman untuk dicairkan.

4. Simpan 2 oz x 5 botol susu ibu perahan di ofis pada hari itu di bahagian peti bawah. Selebihnya bolehlah dibekukan.(Katakan kita dapat 16 oz susu perahan di ofis. Asingkan 10 oz (setiap botol 2 oz) untuk dihantar ke taska pada hari esoknya. Baki lagi 6 oz boleh lah dijadikan stok beku menggantikan 1 bekas stok beku yang kita dah keluarkan tadi .(rujuk step no 3)

5. Sekarang kita dah ada 1 bekas susu beku dibahagian bawah peti ais dan 5 bekas susu fresh(perahan semalam). Labelkan susu yg kita keluarkan dari stok susu beku tadi dengan no 1, dan no 2 dan seterusnya untuk setiap botol2 berisi susu fresh berikutnya.
Seperti ini :

no 1 - stok susu beku yg dah dicairkan semalaman, no 2 hingga no 5 - susu fresh hasil perahan semalam.
Saya hanya sediakan 5 botol x 2 oz untuk dihantar ke taska. Bagi ibu-ibu yang baru masuk kerja seeloknya hantar lebih. Kalau tak habis susu yang balance tu nanti boleh dijadikan sebagai stok susu beku. 

6- Sebaik shj nak bertolak ke ofis, simpan susu2 tadi dalam cooler bag dengan pek ais. Saya simpan dengan 5 pek ais dalam cooler bag Vcoool. Beg warna merah dalam gambar. Jangan laa setengah jam atau sejam lagi nak bertolak dah masukkan dalam beg. Sebabnya untuk pastikan ais pek tu tahan sejuk lebih lama dalam cooler bag. Saya hanya biarkan pengasuh simpan susu dalam cooler bag shj untuk memudahkan, tak simpan dalam peti ais pun. (Pek ais boleh tahan sehingga 8jam dengan syarat jgn selalu buka tutup bag. Buka bag masa nak ambil susu dan zip balik bag setelah susu dikeluarkan)
6- Jangan lupa terangkan kepada pengasuh cara nak panaskan susu ibu perahan dan ingatkan untuk beri susu ikut turutan nombor. Penting! Kalau rajin, lampirkan satu helaian ‘PANDUAN MENGURUSKAN SUSU IBU’ bersama fridge magnet kepada pengasuh supaya dia boleh tampal di pintu peti sejuknya dan baca selalu.

Begitulah untuk hari-hari berikutnya. Mudahkan? :) Selamat bekerja ibu ibu semua!

Untuk dapatkan ESP boleh hubungi saya :

  •     Natrah Mohd Yahaya (ID 912982)
  •     SMS/Whatsapp: 019 620 1757
  •     Email: natrahmyahaya@gmail.com
  •     fb: https://www.facebook.com/pages/Natrasha-Wellness/483895151657095

Wednesday, 13 February 2013

ESP : Turunkan Berat Badan

Assalamualaikum

4 hari tak update blog tetiba rasa blank kejap..haha...bukan sebab xde idea nak update tp sbb balik kg dan dekat kg xde line internet. Dah cuba broadband C... dan Y...Dua2 pun xdapat. C... oklaa jugak tp merangkak2 sementara nak tunggu page ke page... xpe ...i'm back....hehe

Cerita pasal ESP lagi.....? Yes

ESP untuk turunkan berat badan??

Ni saya nak kongsi testimoni dari pengguna yang mengambil ESP sebagai supplement harian





Saya sendiri minum ESP untuk kawal diet harian pada waktu yang sama x mahu susu kurang. Alhamdulillah tiada kudapan waktu petang..hihi..dan susu pun meriah...:)

Jom minum ESP sekarang!
 




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Hubungi saya untuk keterangan lanjut dan pesanan. Natrah Mohd YahayaSMS/WhatApps : 019 620 1757 | email : natrahmyahaya@gmail.com | fb : https://www.facebook.com/pages/Natrasha-Wellness

Friday, 8 February 2013

Set Kesihatan Keluarga Shaklee

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak cerita pasal Set Kesihatan Keluarga Shaklee. Set ni lebih dikenali sebagai Set A yang terdiri daripada Vitalea, Vitamin C dan Vitamin B Complex. Set A boleh di ambil oleh seisi keluarga. Jom kita kongsi khasiat Set A Shaklee.

 
Vitalea with Iron Formula
  • Vitalea mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Formula lengkap dengan zat besi








Vitamin C Sustained Released 500mg
  • Vitamin C berfungsi untuk mencegah kelenjar daripada rosak dan berdarah.
  • Ianya penting untuk pembentukan kolagen.
  • Vitamin C juga bertindak sebagai anti oksidan dan bertindak mengikut pelepasan masa.   





Vitamin B Complex
  • B Complex membantu meninggikan sisitem pertahanan badan.
  • Membantu mengurangkan stress dan bertindak sebagai penenang.





Dan oleh sebab Vita C Sustained Release dah kehabisan stok, saya gantikan dengan Vitamin C Chewable 100mg.

 Vitamin C Chewable 100mg
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang
  • Meningkatkan penyerapan zati besi daripada sumber bukan daging. 






Komen pengguna:
" Nampak laa perubahan, kalau tak mcm kering je kulit tangan ni , sekarang kulit rasa licin je, hehe(sambil menunjukkan kulit tangan yang nampak lembap dan gebu)"


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan. 



    

ESP UNTUK CANTIK?

Lagi kelebihan ESP!
ESP + GLA = kulit cantik + badan langsing

Nak kulit cantik? 


Jom dapatkan ESP dan GLA hari ini.. Set bajet yang semua orang mampu miliki.. ESP tahan sehingga 2 bulan.. GLA Complex tahan 1 bulan.. Berbaloi-baloi..

Antara pelanggan yang mengambil ESP dan GLA

 

 credit : rahsiasihat.com

Hubungi saya untuk keterangan lanjut dan pesanan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.                                                             Natrah Mohd YahayaSMS/WhatApps : 019 620 1757 | email : natrahmyahaya@gmail.com | fb : https://www.facebook.com/pages/Natrasha-Wellness

Sunday, 3 February 2013

Weight Management Shaklee (Omega, Cinch Shake Mix, Herblax)




 Di bawah ini sy senaraikan cadangan untuk anda yg ingin mengawal berat badan.
(Fungsi Weight Management Shaklee)

1- Cinch Shake Mix
  •  diperkaya dgn Leucine iaitu asid amino
  •  memelihara otot semasa pengurangan berat badan.
  •  membantu meningkatkan metabolisme tubuh
  •  menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak
  





2- Herblax 
  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut..sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebagai minuman teh herba.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.                                                             Natrah Mohd YahayaSMS/WhatApps : 019 620 1757 | email : natrahmyahaya@gmail.com | fb : https://www.facebook.com/pages/Natrasha-Wellness



3- Omega Guard

  • Proses memecahkan lemak
  • Pengambilan omega-3 yang konsisten menurunkan paras lemak dan tindakbalas badan terhadap leptin
  • Leptin adalah hormon yang dihasilkan oleh sel lemak, berinteraksi dengan bahagian otak yang mengawal rasa lapar dan kenyang.

Saturday, 2 February 2013

Set Kesihatan Shaklee

Set Cadangan Vitamin Shaklee.

1.Set A - Kesihatan Optimum

Vitalea Iron Formula - RM88
Vitamin C - RM92
B Complex - RM53
 

2.Set B - Asas Penyusuan

Vitalea Iron Formula - RM88
Vitamin C - RM92
Alfafa Complex - RM53
B Complex - RM53

3.Set C - Berpantang/Pembedahan

Vitamin C - RM92
B Complex - RM53
Zinc Complex - RM33
Vitalea Iron Formula - RM88

4.Set D - Kecantikan Kulit

Vitamin C - RM92
B Complex - RM53
Vitamin E - RM149

5.Set E - Penyusuan (Ibu Yang Lalui Haid Teruk)

B Complex - RM53
Vitalea Iron Formula - RM88
Vitamin C - RM92
Alfafa Complex - RM53
Ostematrix (Kalsium) - RM61

6.Set F - Keintiman

Vitamin E - RM149
Alfafa Complex - RM53

7.Set 3M (Making More Milk) - Penyusuan Lengkap

B Complex - RM53
Ostematrix (Kalsium) - RM61
Energizing Soy Protein - RM150
Vitamin C - RM92
Alfafa Complex - RM53
Vitalea Iron Formula - RM88

8.Set Kecantikan

Kolagen - RM 298
Energizing Soy Protein - RM150
Vitamin E - RM149
GLA Complex - RM90
B Complex - RM53
Vitamin C - RM92

9.Set Kesihatan Sekeluarga

Vitalea - RM88
B Complex - RM53
Vitamin C - RM92
Energizing Soy Protein - RM150

10.Set Tripple Gem

Energizing Soy Protein - RM150
Meal Shakes - RM113
Performance Drink - RM82

11.Set Antioksida

Vitamin E - RM149
Vitamin C - RM92
Carotomax - RM74

12.Set Penghadaman

Lecithin - RM52
Herba-Lax - RM52
Alfafa Complex -  RM53

13.Set Ahli Sukan

Performance Drink - RM82
Vitalea Iron Formula - RM88
Energizing Soy Protein - RM150


Hubungi saya untuk mendapat special price.

Natrah Mohd Yahaya
sms/whatsapp : 019 620 1757 | email : natrahmyahaya@gmail.com | 
website : natrashawellness.blogspot.com
 

Blogroll

SUKA ENTRY DI SINI