Thursday, 31 January 2013

ESP : Bukan hanya untuk wanita menyusu

Assalamualaikum semua.

Saya banyak mendengar org2 bercerita pasal ESP hanya untuk wanita menyusu. Sebenarnya wanita yg tidak menyusukan pun boleh minum ESP. Sebab nya ESP ialah protin yg amat diperlukan oleh tubuh badan kita. Jadi ESP boleh diminum untuk seisi keluarga. 

Antara lain kelebihan ESP ialah :

1. Menjadikan kulit cantik, halus, gebu dan berseri.
2.Membantu menghilangkan parut jerawat di muka.
3. Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan mengurangkan keletihan.
4. Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yg kendur.
5. Memberi rasa kenyang yg lama sekaligus membantu dalam pengurangan berat badan.
6. Menyokong kesihatan imunisasi badan.
7. Mengawal paras kolestrol dalam badan.
8. Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
9. Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik.

Siapa yg perlukan ESP?

1. Orang yang ingin kekal sihat. (siapa yg xnak sihat kan?)
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah.
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak.
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik.
7. Ahli sukan dan bina badan.
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik...In syaa Allah.

Kesimpulannya, ESP membantu membentuk sel-sel badan kita yg sihat. Sel yg sihat akan menyerap vitamin2 lain yg kita makan dengan lebih baik.

Sebaiknya ESP diambil sebagai basic vitamin harian. Kenapa perlu pilih ESP Shaklee? Sebab ESP Shaklee dijamin bersih dan selamat dan ianya non-GMO (diproses dengan air, bukan dengan bahan kimia) untuk mengekalkan kualitinya.

Jadi, apa tunggu lagi, hubungi saya sekarang sebelum kehabisan stok!

 *Individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
   
 
Natrah Mohd Yahaya
sms/whatsapp : 019 620 1757 | email : natrahmyahaya@gmail.com | 
website : natrashawellness.blogspot.com

Tuesday, 29 January 2013

Vitamin C Sustained Release Out Of Stock

Assalamualaikum semua..

"...Please be informed that Sustained Release Vitamin C plus will only be available in April 2013 due to certain unforeseen cirmcustances...."

Haa tu dia announcement dari Shaklee...pasal Vitamin C Sustained Release out of stock. Tapi jgn risau, ade penggantinya. Untuk semua set trial Shaklee Vita C akan di ganti dengan Shaklee Chewable Vita C Plus (90bj) yg mana formulanya sudah dilengkapkan dengan Citrus Bioflavanoid utk memaksimumkan fungsinya.
Chewable Vita C plus ni sama fungsinya  dgn Sustained Release Vita C plus cuma dosnya berbeza.. Jadi kalau anda mmg penggemar Vitamin C dan anda ambilnya utk tujuan kesihatan kulit, antioksida, meningkatkan sistem imun.. anda jangan khuatir sebab Chewable Vita C 100mg menepati tujuan yg anda perlukan.. Cuma anda kene kunyahnya 2-3bj sehari..if taknak kunyah pun takpe.. telan jerr...sizenya lebih kecil....dan yg best.. satu famili boleh consume .. best bukann....Dos yg dicadangkan... ambil 1-2bj sehari dah memadai dah...(Based on RDI,keperluan badan terhadap Vitamin C hanya dlm range 60mg -95mg sehari..bergantung kepada jantina dan status kesihatan).

Di samping Chewable Vita C plus.. anda ada alternatif lain.. Contohnya

     Jika anda pentingkan kecantikan kulit, anda boleh ambil tambahan Collagen Powder (sbb Collagen Powder mengandungi Vitamin C)
    Jika anda perlukan imuniti, anda boleh gantikan Vitamin C dengan Nutriferon dan Garlic
    Jika untuk tujuan antioksida, boleh dapatkan alternatif Carotomax
    dan yg lebih penting.. ambil lah Vitalea 2bj sehari.. sebab sebiji Vitalea sendiri mengandungi 60mg Vit C..so kalau 2bj, ia memberi anda 120mg Vitamin C (memadai utk memenuhi keperluan harian....cumanya Vitamin C ni mudah musnah..ia larut air.. jadi anda tambahkan dengan pengambila Chewable Vita C Plus 100mg is good enough)

Kesimpulannya.. ada banyak alternatif lain untuk gantikan Vita C Sustained Release Shaklee...memang terbaikkkk.. I love it!

Untuk pertanyaan lanjut dan pesanan sila hubungi :

Natrah Mohd Yahaya
sms/call/whatsapp : 019 620 1757 | email : natrahmyahaya@gmail.com | 
website :natrashawellness.blogspot.com
 

Monday, 28 January 2013

Happy Birthday Aqil


 23 January 2013, genaplah usia Muhammad Aqil 3 thn. Jom layan gambar dulu.


Bukan main suka lg bila ibu bt surprise birthday party kat dia. Hehe. Mana taknye, mlm b4 besday tu dia dah bising2 mintak nk potong kek laa nak pakai topi la....tp topi pakai sekejap je...sila abaikan pemandangan yg bersepah kat belakang tu ye...bt kecil2 an je....se famili....cukuplaa utk meraikan anak bertuah ibu ni kan...thanks to maktih nye sbb sudi sama meraikan. N thanks for da present. Present ibu awal2 lg da bg....pun serprise gak...hehe


Thursday, 24 January 2013

ESP : Energizing Soy Protein

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) BEST SELLER!!

 

Pernahkah anda dengar tentang Energizing Soy Protein Shaklee?? Anda masih lagi tercari-cari supplement yang bagus untuk kesihatan anda luaran dan dalaman?Apa kata anda cuba ESP, dan saya pasti anda akan teruja dengan kesannya seperti ribuan pengguna yang lain…Dan ianya sangat berbaloi dan setanding dengan harga dan kualitinya..

Set Berpantang Shaklee

Di bawah adalah vitamin Shaklee yg dicadangkan untuk ibu2 selepas bersalin/berpantang dan menyusu bayi.

Boleh diambil untuk penjagaan ibu dalam pantang yang menyusukan bayi dengan susu ibu supaya ibu kekal sihat dan bersedia meneruskan penyusuan sepenuhnya secara eksklusif selama 6 bulan dan digalakkan meneruskan penyusuan sehingga 2 tahun. Ianya selamat digunakan dan tidak memudaratkan bayi anda.

Monday, 21 January 2013

Breastfeeding : Perjalanan Penyusuan Aqil

Entry hr ni sangat borring sbb byk tulisan xde gbr. Sebenarnye dah lama tersadai kat dlm draft br hr ni sempat nak post. Enjoy reading....

30 Mei 2009, saya disahkan hamil anak pertama. Bermula dari situ saya dah bertekad untuk menyusukan Aqil sepenuhnya dgn susu ibu selama 2 tahun. Saya juga seperti anda, seorang ibu yg zero pengetahuan dlm soal breastfeeding. Disebabkan keinginan untuk menyusukan bayi yg bakal lahir, setiap hari ketika ada masa terluang, saya akan berblogwalking pasal breastfeeding, dr kebaikan susu ibu, peralatan pengepaman di ofis sehinggalah cara pengurusan EBM (Express Breast Milk).

Sunday, 20 January 2013

Cadangan Set Penyusuan Shaklee


Di sini saya kongsikan set cadangan penyusuan Shaklee. Saya sendiri telah mengambilnya semasa penyusuan anak sulung saya Muhammad Aqil. Kesannya susu menjadi pekat dan anak menjadi cepat kenyang. Perjalanan penyusuan Aqil ada sy ceritakan di entry lain. Alhamdulillah dengan pengambilan set ini, saya berjaya menyusukan Aqil sepenuhnya dengan susu ibu selama 2 thn 3 bln.  Kepada anda yang ingin dan sedang menyusukan bayi anda set penyusuan Shaklee adalah supplement terbaik untuk anda.



SET B
30 biji Vita-lea (Multivitamin dengan zat besi)
30 biji B complex Dengan Acid Folik
30 biji Vitamin C
90 biji Alfalfa

SET B1
30 biji Vita-lea  (Multivitamin dengan zat besi)
30 biji B complex Dengan Acid Folik
30 biji Vitamin C
330 biji Alfalfa

SET E (SET B + OSTEMATRIX)
30 biji Vita-lea  (Multivitamin dengan zat besi)
30 biji B complex Dengan Acid Folik
30 biji Vitamin C
60 biji Alfalfa
120 OsteMatrix (Kalsium-Magnesium)

SET B + ESP
30 biji Vita-lea  (Multivitamin dengan zat besi)
30 biji B complex Dengan Acid Folik
30 biji Vitamin C
60 biji Alfalfa
1 canister ESP

PAKEJ 3M
30 biji Vita-lea (Multivitamin dengan zat besi)
30 biji B complex (Dengan Acid Folik)
30 biji Vitamin C
60 biji Alfalfa
120 OsteMatrix (Kalsium-Magnesium)
1 canister ESP

Anda juga boleh menambah add-on :

60 biji Lecithin 
30 biji Vitamin E 
30 biji OmegaGuard


Sila hubungi saya utk mendapat harga istimewa.


Untuk pertanyaan lanjut dan pesanan sila hubungi :

Natrah Mohd Yahaya
sms/call/whatsapp : 019 620 1757 | email : natrahmyahaya@gmail.com | website :natrashawellness.blogspot.com

Cadangan Set Kurus Shaklee


K1 Premium (BF mom) : Vitalea 30, Alfalfa 90, Omega sebotol (90bj) : RM160

K2 Premium (Non BF) : Vitalea 30, Alfalfa 90, Omega sebotol (90bj), Herblax 30 : RM170

Cadangan pengambilan :

Set K1
Pagi: Vitalea (1 biji/hari)
Thari: Lecithin + Alfalfa (both 2 biji  sehari)
Dinner/Sblm tido: Lecithin + Alfalfa (both 1 biji)

Set K2
Pagi: Vitalea (1 biji/hari)
Thari: Lecithin + Alfalfa (both 2 biji  sehari)
Sebelum tido: Herb-lax (4 biji setiap hari selama seminggu pertama) 

Fungsi:
Vitalea : Untuk memastikan anda mendapat vitamin & mineral secukupnya meskipun berdiet.

Herb-lax: Bertindak untuk memecahkan lemak-lemak lama yg terkumpul.

Lecithin: Membantu membakar lemak (boleh membantu dalam mengawal tekanan darah, gula dan kolestrol dalam badan)

Alfalfa: Bertindak mengangkut lemak untuk  dinyahtija.


Untuk pertanyaan lanjut dan pesanan sila hubungi :

Natrah Mohd Yahaya
sms/call/whatsapp : 019 620 1757 | email : natrahmyahaya@gmail.com | website :natrashawellness.blogspot.com


Thursday, 17 January 2013

Vitamin C Shaklee

Chewable Vita C Plus Pilihan Terkini


Seperti yg kita semua tahu Vitamin C juga adalah salah satu vitamin yg amat penting dalam kehidupan seharian kita. Vitamin C selalu didapati drpd buah buahan citrus seperti oren, anggur, kiwi dan sebagainya. Vitamin C juga penting untuk memperbaikan tisu2 kulit dan wajah. Di bawah ini saya kongsikan kebaikan dan manfaat Vitamin C.

Kebaikan Utama:
1.Membentuk Kolagen 
Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

2.Memperbaiki Simptom Pendarahan 
Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

3.Peningkatan Sistem Imun
Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

4.Memerangi kanser
Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan. 

5.Mencantikkan Kulit
Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

6.Memperbaiki Insomnia 
Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

7.Mengekalkan kolestrol sihat  
Ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Bagi anda yg x suka makan pil tetapi ingin mengambil Vitamin C, Chewable Vita C Plus Shaklee adalah pilihan yang sesuai. Ianya dijamin halal dan semulajadi. Ianya boleh dikunyah sahaja untuk mendapat manfaatnya.


Chewable Vita C Plus 100mg


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Untuk pertanyaan lanjut dan pesanan sila hubungi :


Natrah Mohd Yahaya

sms/call/whatsup : 019 620 1757 | email : natrahmyahaya@gmail.com | website : natrashawellness.blogspot.com   


Bento for Kids


Assalamualaikum olls...


Hari ni nak cerita pasal bento. Bento merujuk kepada perkataanjepun yg bermaksud bekalan dunia akhirat.. .hehe..timbulnya idea nakber bento ni bila seronok tgk aqil sgt suka makan. Ni masa aqil umur setahunlebih. Mmg aqil akan mkn apa sahaja yg diberi. So, ibunye pun merajinkan dirimendecorate bento.  
Ok, this is my first bento for aqil. Masa ni x de idea lgand bento tools pun xde lg. So, pakai food ape yg ade je.
rice,chicken soup,carrot steam,apple
Dan ini collections of my 2012 bentos.


Ok, itu cerita setahun yg lepas (eh eh mcm dah lama sgt je..hehe).Ni nak share my first bento for this 2013 year…tahun ni agak dah master sketkot, dgn bento tools dah ade, n idea bole laaa….susun2 potong2 dah jadi bento…hehe….sebenarnye byk gak lg kekurangan kalau dibandingkan dgn japanese bento...hehe...jomkita tgk :
Bento in the making
Hasilnya,
rice,fried chicken,sweet potatoes,carrot,broccoli,soup

Dan ini bento hr ni, nasi (mesti),sup kentang dan carrot,fish ball rebus dan nugget ayam(yg ni xberapa nak wellness laa sbb bukan homemade...hehe)
rice with fishball soup, carrot n sweet potatoes

Kalau korang perasan permulaan bento tahun xde lansung lgsayur hijau, this is bcos aqil sekarang sgt picky dgn sayur hijau…satu cabaranuntuk ibunye creative buat sayur hijau spy aqil makan balik sayur hijau macamusianye setahun yg lalu. Ni mungkin salah saya gak sbb stop bt bento dia bilapregnen kan ariq hr tu. Terus dia xsuka makan. Hopefully, usaha utkmengembalikan selera mkn aqil berjaya. 
MLO cooler bag to keep foods warm

  Bekalan Aqil ke skul dan sy mmg selalu tunggu feedback aqil bila balik dr skul. Yg sy suka dgr ‘sedaplaa ibu buat sup tu’ or sedap la ibu buat udang tu’ and something like that.Kadang kalau sy xletak foodpicks tu ade je request aqil utk ibunye letakfoodpicks utk bekal dia esok. 



Tak lupa buat adik ariq, bekalan dunia akhirat hari ni,
Vcoool cooler bag to keep milk cold
 Saya akan cerita macam mana nak manage susu ibu untuk di hantar ke taska di entry lain kali ye. Last but not least..................................smileeeeee....:-)
 





            

 

Blogroll

SUKA ENTRY DI SINI