Sunday, 15 September 2013

Bagaimana ESP membantu kurus

Assalamualaikum dan salam pagi sabtu semua,

Selamat menyambut Hari Malaysia yang ke 50. Berdoalah semoga negara kita aman sejahtera....amiinnn...

Bebalik pada tajuk, ramai yang nak tahu bagaimana ESP Shaklee membantu untuk kurus atau menurunkan berat badan?

Di sini saya kongsikan pengalaman saya sendiri mengambil ESP selama lebih 9 bulan. Pada mulanya tujuan saya mengambil ESP adalah untuk tujuan penyusuan baby ariq yang baru lahir masa tu. Mula mula ambil ESP, saya bancuh ESP dengan air sejuk je. Rasanya sedap dan saya dah jatuh cinta dengan ESP ni. 

Bila mula bekerja, saya teruskan pengambilan ESP ni. Biasanya rutin sarapan pagi saya mestilah ada susu. Jadi untuk first try saya bancuh ESP dengan susu segar Dutch Lady. Sedap jugak. Kat ofis, dah nampak hasilnya bila mengepam memang dapat hasil yang meriah. Paling kurang 18 oz satu hari, 2 kali pam. Paling banyak boleh cecah 21 oz sehari. Alhamdulillah.....Oleh sebab tu, saya teruskan pengambilan ESP beserta 3 vitamin asas untuk kesihatan menyeluruh iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C. 

Okay, tu satu kesan minum ESP pada saya. Lagi satu, bila saya ambil ESP semasa sarapan, apa yang saya perasan, saya tak rasa lapar walaupun saya tak makan apa2 di antara waktu sarapan dengan waktu makan tengah hari. Biasanya, kalau ibu2 menyusu badan ni, cepat lapar. Masa antara bfast ngan lunch tu mesti nak kudap2 sumthings. Biskut ke, buah ke, apa yang penting makanan sihat laaa....say no tu jajan okay....Dan yang paling penting air. Air memang saya tak boleh skip...menjelang waktu mengepam dalam pukul 1130am, saya dah habiskan 1 liter air masak. Bila rutin harian kita setiap hari macam ni, hanya ambil makanan yang berkhasiat, percaya tak berat badan kita boleh turun tau!

Macam mana saya boleh perasan berat badan saya turun? Haa, nak cerita...kat ofis memang ada sudut beriadah kecil kecilan...Ada letak penimbang laa sekali. For ur info, berat saya masa 9 bulan ngandungkan ariq ialah 63kg dan berat selepas pantang ialah 53kg. Target saya nak turun lagi 3kg je.

Sekarang, sedar tak sedar target saya nak turun 3kg dah tercapai. Pheww! Fantastic! Hehe...okay buat anda yang nak rasa penurunan berat badan, ingat berat badan yang turun secara sihat, tak turun mendadak tapi perlahan lahan. Yang turun cepat tu mesti kalau skip diet akan naik jugak dengan cepat. Cubalah ambil ESP ni untuk beberapa bulan. Dengan amalan pemakanan yang sihat, insya allah pasti berkesan. Nak tahu tips2 pemakanan sihat, boleh hubungi saya ya.

Oh ya, bagi anda yang tak boleh telan susu tu, tak kira laa ESP ke Mealshakes ke, alternatif lain ada. Tahu tak set budget kurus Lecithin dan Alfalfa jugak mendapat sambutan hangat tau. Lecithin ni berfungsi sebagai pemecah lemak manakala Alfalfa pula menyah toksin dalam badan. Jadi anda boleh cuba dua2 vitamin ni. Harga pun tak sampai seratus! Murah dan Insyaa Allah berbaloi. :)


ESP, Lecithin dan Alfalfa Shaklee yang popular untuk mereka yang ingin mengawal berat badan

Akhir kata, kalau nak tau tips2 lebih lagi dan nak order boleh terus hubungi saya di sini 019 620 1757 dan jemput like page saya di sini

  •     Natrah Mohd Yahaya (ID 912982)
  •     SMS/Whatsapp: 019 620 1757
  •     Email: natrahmyahaya@gmail.com
  •     Pages : http://on.fb.me/12y6ckG


 

Blogroll

SUKA ENTRY DI SINI